Symposium / Webinar 27 mei 2021

Ik ben niet mijn syndroom
Symposium / Webinar: 27 mei 2021
fysiek (als het kan) én digitaal

Als het proces dat heeft geleid tot de Toolkit PWS iets geleerd heeft, is het wel dat mensen met een zeldzame aandoening meer zijn dan die aandoening. De enige manier om succesvol te begeleiden is kijken naar het individu. Proberen erachter te komen wie hij is en waarom hij zich gedraagt zoals hij zich gedraagt. Als je de ander kunt begrijpen, ontstaat er ruimte om met de ander om te kunnen gaan. Begrip voor de persoon dus!

Tijdens de bijeenkomst vertellen de makers van De Toolkit over hun ervaringen. Maar hun verhaal is veel breder dan PWS alleen: Het gaat erom, dat je goed kijkt en luistert naar het individu. Dat je zijn omgeving erbij betrekt. Dat je aansluit bij zijn of haar behoeften en zorgt voor een betekenisvolle daginvulling. Dat je anders leert kijken naar probleemgedrag. Kortom, dat je leert nieuwsgierig te zijn.
De Toolkit PWS is speciaal ontwikkeld voor begeleiders van volwassenen met PWS. Het format is echter net zo goed geschikt voor tal van andere aandoeningen. Hetzelfde geldt voor het proces dat is doorlopen om tot de Toolkit te komen. Genoeg ervaringen dus om met elkaar te delen.

De Toolkit PWS uitgelegd in 1 minuut

Lees alles over de Toolkit in onze laatste nieuwsbrief

Hartstikke handig!