Halve van Renesse 2017

Totaalbedrag: 560 € Streefbedrag: 500 €

Deel deze actie

Jaarlijks worden er in Nederland 10 kinderen geboren met het Prader-Willi syndroom (PWS). Kennis over het syndroom is schaars en versnipperd. Daar willen wij wat aan doen! Omdat het PWS door zoveel verschillende en bijzondere kenmerken wordt getypeerd, is research op velerlei gebied noodzakelijk. Er is grote behoefte aan geld voor onderzoek om de kansen op een gelukkiger leven voor mensen met PWS te vergroten. Het Prader-Willi Fonds ontvangt geen subsidie van de overheid. Dat betekent dat het PWF geheel afhankelijk is van de vrijgevigheid van particulieren en bedrijven.

Alweer bijna tien jaar geleden werd onze zoon Thijmen geboren. Thijmen bleek na zijn geboorte erg klein te zijn en was niet in staat om zelf te drinken of te bewegen zoals andere baby's. Na drie weken kwam de diagnose: Prader Willi Syndroom.

In 2015 ben ik uit het niets begonnen met hardlopen. Waarom zult u zich afvragen. Ik deed nooit iets aan sport, had daardoor redelijk wat kilo's teveel mee te tillen en had drie keer geen conditie. Niet bepaald het goede voorbeeld voor een kind met het PW-syndroom. Dus daarom hardlopen. Begonnen met 5 kilometer en steeds wat verder uitgebouwd. Resultaat: 20 kilo lichter en in staat om een leuke afstand te lopen.

In dat zelfde jaar heb ik voor het eerst mee gedaan aan een zogenaamde prestatieloop. In dit geval de 10 kilometer bij de Run for Kika in Rotterdam. Zoals de naam al aangeeft was het achterliggende goede doel bij deze loop de Stichting Kinderen Kankervrij. Absoluut een mooi doel, maar het bracht mij wel aan het denken. Waarom zorg ik er niet voor dat ik bij een volgende prestatieloop aandacht ga zoeken voor ons "eigen" goede doel met een bijbehorend t-shirt.

Ondertussen loop ik in de derde versie van "het" shirt. In het shirt heb ik meegedaan aan o.a. De Vestingloop (Willemstad), CPC Den Haag, Wings for Life Worldrun (Breda), CZ Tilburg Ten Miles, De Zevenheuvelenloop (Nijmegen) en de Bruggenloop in Rotterdam. Regelmatig word ik aangesproken door mensen die weten wat het syndroom inhoud, maar ook door mensen die er meer over willen weten. Het shirt lijkt dus te werken.

Mijn volgende loopdoel is het volbrengen van een georganiseerde halve marathon. Hiervoor heb ik mij ingeschreven voor de Halve van Renesse op 21 mei 2017. Doel is om deze afstand binnen de twee uur te volbrengen.

En nu komt u in beeld: wie is bereid om mij te sponsoren om minimaal mijn streefbedrag te bereiken zodat er een mooi bedrag richting het Prader-Willi Fonds gaat. Elke bijdrage is meer dan welkom. U doet mij, en natuurlijk Thijmen, hier een enorm plezier mee.

Klik bovenaan deze pagina op help mee en steun mijn actie!

Hardlopen voor het Prader-Willi Fonds. Met Thijmen in mijn gedachten haal ik zeker de finish!

Donaties