Keurmerken

ANBI

Het PWF is door de Belastingdienst erkend als Algemeen Nut Beogende Instelling.
Hierdoor zijn giften aftrekbaar van de belasting. Dit biedt, afhankelijk van het inkomen, een voordeel tot ongeveer de helft van het geschonken bedrag.

De ANBI-verklaring kun je hier inzien.

CBF

Het PWF is tevens door het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF) erkend als goed doel. Als je het CBF-logo ziet afgebeeld in een publicatie van een fondsenwervende organisatie (goed doel), kan je erop vertrouwen dat deze de beoordeling door het onafhankelijke Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF) heeft doorstaan.

Je kan het certificaat hier inzien.

Lidmaatschappen

VSOP

Het PWF is lid van VSOP, de koepel van patiëntenorganisaties voor zeldzame en genetische aandoeningen.
De VSOP stimuleert vanuit patiënten perspectief dat nieuwe genetische kennis en biomedische toepassingen voor iedereen toegankelijk zijn en optimaal bijdragen aan welzijn en gezondheid van huidige en toekomstige generaties.

Goede Doelen Nederland

Het PWF is ook lid van de brancheorganisatie Goede Doelen Nederland.
Goede Doelen Nederland is dé brancheorganisatie van erkende in Nederland gevestigde goede doelen. Ruim 160 goede doelen zijn bij Goede Doelen Nederland aangesloten. De leden zijn op allerlei terreinen actief. Van gezondheid tot internationale hulp. Van cultuur tot dierenbelangen. In binnen- en in het buitenland. Samen zijn zij verantwoordelijk voor ruim twee derde van de bestedingen aan maatschappelijke doelen door Nederlandse organisaties.