Annet van Dalen bestuurslid Prader-Willi Fonds

'Er valt nog veel winst te behalen'

Annet van Dalen is nieuw betuurslid van het Prader-Willi Fonds. 'Er valt nog veel winst te behalen in het verbeteren van de leefkwaliteit van mensen met PWS. Daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen. Op het gebied van fysieke en geestelijke gezondheid kan nog veel onderzoek verricht worden. Andere speerpunten zijn onderwijs, wonen en ambulante begeleiding van gezinnen om het opvoeden te verlichten.'

Annet is al meer dan 25 jaar Rotterdammer, maar haar roots liggen in Brabant. Samen met Monique heeft ze twee zoons, Isan (2003) die druk bezig is leerkracht te worden via de PABO en Gideon (2005) die op een Praktijkschool zit voor LZK (langdurig zieke kinderen). Monique en Annet zijn gescheiden en hebben co-ouderschap waarbij de jongens week op week af samen bij een van hun moeders zijn.

Gideon heeft het Prader-Willi Syndroom. Hij is een vriendelijke, opgewekte en lange jongen die zijn moeder in lengte voorbij is gegroeid. Hij is graag actief bezig buiten met Geo-cachen, voetballen en hond uitlaten. Hij zit op voetbal en is kampioen in met mooie loeiharde curves doelpunten maken. Daarnaast gaat hij 1 keer per week conditiezwemmen. Hij wil later graag in de dierverzorging werken of in een winkel.

Annet werkt in een grote Jeugdzorgorganisatie van waaruit ze intervisie geeft aan sociale wijkteams, wandelcoaching doet en extern vertrouwenspersoon is voor vijf middelbare scholen.