Bestuurlijke fusie Prader-Willi Fonds en Stichting

Het Prader-Willi Fonds en de Prader-Willi Stichting zijn per 1 januari 2021 een bestuurlijke fusie aangegaan. Jan Mesu (voorzitter), Jan Kalisvaart (penningmeester) en Annet van Dalen (secretaris) - allen afkomstig uit de gelederen van de Prader-Willi Stichting - hebben het stokje overgenomen van Ingeborg Hoenders en Gertjan van den Beuken, die het Fonds in 2003 hebben opgericht en zich met tomeloze energie hebben ingezet voor de PWS-gemeenschap.

Belangrijkste doel van de bestuurlijke fusie is om de samenwerking tussen Fonds en Stichting te intensiveren. Wat u daar voortaan in de praktijk van merkt? De PWS-achterban krijgt in de toekomst bijvoorbeeld nog maar één nieuwsbrief. Nog een voorbeeld? Om de versnippering van de informatievoorziening over PWS in Nederland te verminderen zullen wij op www.praderwillisyndroom.nl een website genereren die actief verwijst naar de sites van Prader-Willi Expertisecentrum, Stichting Kind & Groei, Prader-Willi Fonds en Prader-Willi Stichting.

Het zijn slechts enkele van de stappen die wij achter de schermen aan het voorbereiden zijn om de belangenbehartiging voor mensen met PWS te optimaliseren. Om al die verbeteringen te realiseren zijn wij op zoek naar enkele enthousiaste vrijwilligers die ook hun schouders onder de PWS-gemeenschap willen zetten. Mensen die gewoon een handje willen helpen bij het organiseren van activiteiten, een tekst schrijven voor de nieuwsbrief of een functie in het bestuur willen vervullen.

Interesse? Stuur dan een mail naar j.mesu@prader-willi-fonds.nl of bel: 020 24 45 291