Mobiele app voor baby's met PWS €4.500

Baby's met PWS zijn meestal heel slap en huilen weinig. Daardoor hebben ze moeite met het zichtbaar of hoorbaar maken van hun gemoedstoestand. Dat maakt het voor ouders extra moeilijk om te herkennen hoe het met hun kindje gaat. Maar er komt hulp.

De Vrije Universiteit Amsterdam en de Technische Universiteit Eindhoven zijn een technisch hulpmiddel aan het ontwikkelen waarmee ouders hun kindje met PWS beter kunnen begrijpen. Met behulp van een draagbaar apparaatje wordt gemeten of het kindje op de ouders en op de omgeving reageert. Het kan heel goed zijn dat er aan het kindje geen reactie te zien is, maar dat het lichaam toch reageert. Dit apparaatje heet een mobiel biofeedback systeem.

Het is de bedoeling dat dit apparaatje wordt doorontwikkeld tot een mobiele app voor de smartphone, waarmee ouders zelf de gemoedstoestand van hun kind kunnen 'lezen'. Met deze app kan het contact tussen ouder en kind al in een heel vroeg stadium worden bevorderd. Dit zal de hechtingsrelatie zeer ten goede komen.